donderdag 6 oktober 2011

Plaats video op je website, blog en Facebook pagina.

Het bekijken en delen van video en filmpjes is een van de meest populaire activiteiten op het internet en op sociale media. Op Facebook is video de meest populaire vorm van content. Op YouTube worden meer dan 3 miljard videoclips per dag bekeken. Het is dus een logische stap voor bedrijven om video toe te passen in hun social media strategie.

De productie van video door professionals is niet heel duur. Voor een serie van 10 videoclips op één locatie wordt bijvoorbeeld €2.500 euro in rekening gebracht. Deze videoclips worden in het YouTube kanaal van de organisatie gepubliceerd. Daarnaast kunnen de video's ook op Facebook en Vimeo geplaatst worden. Vanuit YouTube en Vimeo kunnen de filmpjes eenvoudig op de website en het weblog geplaatst worden.

Videoclips zijn eenvoudig te hergebruiken en ze hebben een hoge attentiewaarde. Met een video kan gevoel, emotie en visueel effect veel beter en creatiever worden overgebracht dan in tekst op een website of blog.


Wie meer wil weten over de productie en toepassing van videoclips voor sociale media verwijs ik naar de website van Starsale B.V. uit Enschede.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten