vrijdag 9 maart 2012

Facebook introduceert nieuwe functie Interesses

De nieuwe Facebook functie Interesses biedt gebruikers de mogelijkheid om lijsten aan te leggen van Pagina's en Profielen (dus bedrijven en personen) over een specifiek thema. Zo kun je een lijst aanleggen over fotografie waarin je bijvoorbeeld de merken Canon en Nikon opneemt, maar ook fotografen en mede hobbyisten.

De lijst verschijnt links op je nieuwsoverzicht en door te klikken op een interesse lijst krijg je een overzicht van alle updates van bedrijven en personen over het specifieke onderwerp.

Facebook Pagina's en Profielen

Je kunt Pagina's waarvan je wel of geen fan bent toevoegen aan een lijst. Dit die je met de knop 'Vind ik Leuk'. Je zult merken dat deze knop nu ook zichtbaar is als je al fan bent van de pagina. Met deze knop kun je nu de pagina toevoegen aan een interesse lijst.

Ook personen die vriend zijn kun je op een interesselijst plaatsen. In onderstaand voorbeeld heb ik de lijst fotografie gemaakt. 


Helemaal linksonder aan de pagina staat Interesses en daaronder de lijst Fotografie. Door er op te klikken zie ik alle updates uit deze lijst. Facebook zal zelf suggesties geven voor andere pagina's die ik mogelijk aan de interesse lijst kan toevoegen.

Lijsten kunnen mogelijk interessant zijn voor anderen in je netwerk en met de knop delen kun je ze dan ook delen.

Zorg dat je Pagina erbij staat

Mijn eerste indruk is dat het een nuttige nieuwe functie is. Als beheerder van een Facebook Pagina is het natuurlijk interessant om op interesse lijsten geplaatst te worden. Dit kun je bereiken door op de eerste plaats interessant te zijn voor je doelgroep. Zorg er daarnaast voor dat de naam van je pagina de lading dekt. Voor mijn interesselijst Fotografie zoek ik bijvoorbeeld op ... 'fotografie'. Zorg er dus voor dat je gevonden kunt worden.

Wie meer wil weten over de professionele toepassing van Facebook of andere sociale netwerken verwijs ik door naar de social media specialisten van Starsale in Hengelo en Zwolle.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten